سوالات متداول
 

سوال: منظور از محتوای الکترونیکی چیست؟

 پاسخ: محتوای الکترونیکی نسخه الکترونیکی از محتوای کتاب می باشد که به منظور استفاده دانشجویان مجازی تولید می شود. محتواهای الکترونیکی بر اساس استاندارد Scorm تولید و برای استفاده از آن باید بر روی LMS بارگذاری شود.

سوال: LMS چیست؟

پاسخ: (Learning Management System) سامانه تحت وب می باشد که جهت استفاده دانشجویان مجازی تولید شده است. دانشجویان می توانند از طریق اینترنت و از هر نقطه وارد این سامانه شده و از امکانات آموزشی آن استفاده نمایند همچنین برگزای کلاس های مجازی نیز از طریق این سامانه انجام می پذیرد.

سوال:جهت مشاهده و استفاده از محتواهای الکترونیکی تولید شده بر اساس استاندارد Scorm چه کار باید کرد؟

پاسخ:  جهت مشاهده محتواهای الکترونیکی که بر اساس استاندار Scorm تولید می شوند می بایست از Scorm Player استفاده نمود که این نرم افزار در LMS موجود می باشد.

سوال:آمار تولید محتوای الکترونیکی دانشگاه چقدر است؟

پاسخ: تاکنون حدود 900 عنوان از دروس دانشگاه تولید محتوای الکترونیکی شده است که 820 عنوان آن در مقطع کارشناسی ارشد و مخصوص دانشجویان ارشد مجازی تولید شده است. 80 عنوان مابقی در مقطع کارشناسی تولید شده است.

سوال:منظور از کتاب الکترونیکی(e-book) چیست؟

پاسخ: e-book همان کتاب درسی می باشد که به صورت الکترونیکی توسط نرم افزار تولید شده و شامل برخی از امکانات الکترونیکی جهت سهولت در استفاده از کتاب برای دانشجو می باشد.

سوال:امکانات موجود در کتاب الکترونیکی چیست؟

پاسخ:  امکاناتی که کتاب الکترونیکی نسبت به نسخه چاپی کتاب دارد عبارتست از امکان جستجو در کتاب، علامت گذاری، نشانه گذاری، آزمونهای تعاملی، انیمیشن، فهرست مطالب و ... .

سوال:منظور از آزمون های تعاملی چیست؟

پاسخ: اینست که دانشجو می تواند در همان لحظه به سوالات آزمون پاسخ دهد و در پایان نرم افزار کارنامه آزمون به همراه پاسخ درست سوالات را به کاربر نمایش می دهد.

سوال:چه تعداد کتاب الکترونیکی در دانشگاه تولید شده و نحوه دسترسی به آنها چگونه می باشد؟

پاسخ: تعداد 60 عنوان از دروس کارشناسی به صورت e-book تولید شده اند که برای تهیه آنها باید به سامانه کتابخانه دیجیتال مراجعه نمایید.

http://dlib.pnu.ac.ir/UI/Forms/Index.aspx

 

 
 

سوال: آیا کلمه فراگیر در دانشنامه درج می شود یا خیر؟

پاسخ: در دانشنامه کلمه فراگیر درج نمی شود.

 

سوال: پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری در دانشگاه پیام نور به چه صورتی انجام می پذیرد؟

پاسخ: در حال حاضر دانشگاه پیام نور در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از طریق آزمون سراسری که همه ساله توسط سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار می شود، اقدام به پذیرش دانشجو می نماید. کلیه متقاضیان تحصیل در این دانشگاه علاوه بر شرایط عمومی باید دارای شرایط اختصاصی پیام نور نیز باشند.

سوال:شرایط پذیرش دانشجو در دوره های فراگیر دانشگاه پیام نور به چه صورتی می باشد و به چند بخش تقسیم می شود؟

پاسخ: یکی از راه های پذیرش و جذب دانشجو در این دانشگاه، دوره های فراگیر است، در این دوره ها داوطلب پس از ثبت نام و اخذ دفترچه راهنما و شرکت در چند درس عمومی و اختصاصی متناسب با رشته و مقطع تحصیلی و پس از احراز شرایط به دانشجوی رسمی تبدیل وضعیت می دهد. این دوره اختصاصاً دوره دانشپذیری نامیده می شود و پس از تبدیل از دانشپذیر به دانشجو میتوانند ازخدمات آموزشی فوق همانند دانشجویان رسمی بهره مندشوند.درحال حاضراین دوره در مقطع کارشناسی ارشد پذیرش دانشجو دارد.

سوال:  آیا طبق قوانین دانشگاه پیام نور تحصیل همزمان در دو رشته مجاز است؟

پاسخ: بر اساس ماده 11 آئین نامه آموزشی،دانشجو مجاز است با رعایت ضوابط پذیرش دانشجو در یک زمان در دو رشته تحصیلی در دانشگاه و یا علاوه برآن در یکی دیگر از دانشگاهها نیز تحصیل نماید،ولی درحال حاضر بعلت مخالفت سازمان سنجش آموزش کشور امکان ادامه تحصیل در دورشته تحصیلی که از طریق آزمون سراسری دانشجو میپذیرد مقدور نیست.با این حال دانشجو میتواند علاوه بر یک رشته تحصیلی از طریق آزمون سراسری دریک رشته دیگر نیز از طریق فراگیر ادامه تحصیل دهد.

تحصیل همزمان با انجام خدمت وظیفه عمومی بلامانع است، دراینصورت شرایط ادامه تحصیل و مقررات وظیفه عمومی به عهده دانشجو است.

دانشجویی که در دومین رشته تحصیلی در دانشگاه ادامه تحصیل می دهد، ملزم است شهریه دوره های فراگیر را پرداخت نماید.

دانشجویانی که از معافیت تحصیلی استفاده می کنند، و مایل به تحصیل در رشته دوم نیز می باشند، در این صورت حداکثر سنوات تحصیلی آنها براساس رشته اول،که برای آن معافیت صادر شده محاسبه میشود،و به محض قطع رابطه تحصیلی به هر علت در رشته اول، در رشته دوم نیز ادامه تحصیل مقدور نخواهد بود، مگر هم زمان با خدمت وظیفه عمومی و یا پس از آن.

سوال: در صورتی که دانشجو عدم مراجعه داشته باشد (از یک تا چندین ترم)چه مواردی را باید انجام دهد؟

پاسخ: دانشجو موظف است در مهلت های تعیین شده برای ثبت نام به دانشگاه مراجعه نماید و عدم مراجعه به منزله انصراف ازتحصیل محسوب میشود و دانشجو حق ثبت نام را ندارد.

· لغو عدم مراجعه دانشجویان استفاده کننده از معافیت تحصیلی تا دو نیمسال قبل از اتمام سنوات مجاز تحصیلی به  عهده مراکز استانی است در صورت عدم مراجعه بیش از دو نیم سال دانشجو اخراج و به نظام وظیفه معرفی میشود.

· صدور مجوز لغو عدم مراجعه و ثبت نام توسط مراکز و یا مراکز استانی حداکثر تا پایان زمان ثبت نام با تاخیر مطابق تقویم دانشگاهی مقدور است، در صورتی که بعد از مهلت فوق صادر شود نیمسال مذکور مرخصی تحصیلی ثبت خواهد شد و انتخاب واحد از نیمسال بعد مقدور خواهدبود.

· پرداخت شهریه ثابت برای نیمسال های لغو عدم مراجعه شده الزامی است در اینصورت آن نیمسال ها مرخصی تحصیلی ثبت میشود.

· ثبت نام از دانشجو بدون لغو عدم مراجعه و کسب مجوز از مراجع ذیصلاح خلاف مقررات آموزشی است.

سوال: آیا برای دانشجویان دانشگاه پیام نور کلاس تشکیل می شود؟

پاسخ: نظام آموزشی در دانشگاه به روش حضوری صورت نمی گیرد و لازم است در ابتدای هر سال تحصیلی به نحو مقتضی موضوع به دانشجویان تازه وارد اعلام شود و منتظر تشکیل کلاس به روش نظام سنتی نباشند در واقع آموزش در این دانشگاه بر محوریت کتاب و دانشجو استوار است با این حال دانشگاه در تلاش است تا بتواند تعداد کلاسها را بیشتر کند و دانشجویان را تشویق به حضور در کلاس نماید.

سوال: آیا در درس های عملی و نظری قبولی در یک بخش نظری یا عملی کفایت می کند؟

پاسخ: کسب نمره قبولی دریک بخش نظری و یا عملی به منزله معافیت از بخش دیگر نیست،بعبارت دیگر درسهایی که نمره از میانگین بخش نظری و عملی تعیین میشود،کسب قبولی در یک بخش یا بخش دیگر معنی پیدا نمیکند.کسب50 ٪نمره نظری برای احتساب نمره عملی الزامی است.

سوال: آیا حضور در کلاس های دانشگاه پیام نور الزامی است؟

پاسخ: حضور در کلاسهای رفع اشکال گروهی الزامی نیست و در درسهای عملی آزمایشگاهی و یا درسهای که بخشی از آن عملی است الزامی است و غیبت در بیش از سه جلسه کلاسهای آن به منزله حذف درس می باشد.

سوال: در صورتی که دانشجویی پیش نیاز یک درس را رعایت نکرده باشد،چه اتفاقی می افتد؟

پاسخ: دانشجو ملزم به رعایت پیش نیازهای اعلام شده در برنامه  می باشد، به هر علت عدم رعایت پیش نیاز به منزله حذف درس پس نیاز است. دانشجو ملزم به رعایت پیش نیازهای اعلام شده در برنامه  می باشد، به هر علت عدم رعایت پیش نیاز به منزله حذف درس پس نیاز است و در صورت عدم رعایت پیش نیاز ،در هر زمان که مشخص شود،درس پس نیاز حذف خواهد شد.

سوال: اگر دانشجویی درس پیش نیاز را انتخاب و از آن نمره مردودی بگیرد آیا می تواند درس پیش نیاز را اخذ نماید؟

پاسخ: اگر دانشجویی درس پیش نیاز را انتخاب و از آن نمره مردودی بگیرد، می تواند درس پس نیاز را همراه با آن انتخاب و امتحان دهد.

درصورت عدم قبولی در درس پیش نیاز، دانشجو موظف است، فقط همان درس مردودی را بلافاصله در ترم های بعدی انتخاب و تکرار نماید و نیازی به انتخاب درس پس نیاز که از آن نمره قبولی گرفته نیست.

در مواردی که دانشجو درس تطبیقی پس نیاز داشته باشد که هنوز پیش نیاز را نگذرانده است عدم رعایت پیش نیاز بلامانع است.

سوال: در صورتیکه دانشجو در یک درس اختیاری نمره مردودی بگیرد آیا می تواند درس اختیاری دیگری اخذ نماید؟

پاسخ: در صورتیکه دانشجو در یک درس اختیاری نمره مردودی بگیرد، می تواند از جدول دروس اختیاری درس دیگری را انتخاب و بگذراند با این حال نمره مردودی آن درس نیز در میانگین ترم و کل مطابق مقررات سال ورود محاسبه می شود.

سوال: در صورتی که دانشجو تعداد واحد مجاز را رعایت نکرده باشد چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

پاسخ: عدم رعایت سقف مجاز منجر به حذف واحد مازاد از انتهای برگ واحد دانشجو می گردد و آموزش مرکز موظف به اجرای آن می باشد.در سیستم جامع خدمات آموزشی این موضوع کنترل می گردد.

سوال: حداکثر واحد انتخابی برای ترم تابستان چند واحد است؟

پاسخ: در ترم تابستان حداکثر تعداد واحد انتخابی ،چه در مرکز و یا مهمان 8 واحد می باشد و دانشجو مجاز به انتخاب تعداد واحد بیشتر نیست.

سوال: چنانچه میانگین نیمسال قبل دانشجو در زمان انتخاب واحد مشخص نباشد دانشجو چند واحد می تواند اخذ نماید؟

پاسخ: دانشجو می تواند حداکثر 14 واحد درسی ،با رعایت پیش نیاز انتخاب نماید، هرگونه افزایش و یا کاهش واحد انتخابی نسبت به 16 واحد فوق، بر اساس میانگین نیمسال قبل تا زمان حذف و اضافه باید انجام شود و تا زمان حذف اضطراری،هرگونه اضافه سقف واحد انتخابی از آخرین انتخاب و با رعایت پیش نیازهای درسها حذف و آموزش مرکز نباید اجازه امتحان به دانشجو بدهد.

سوال: در دانشگاه پیام نور حذف و اضافه در چه زمانی صورت می گیرد؟

پاسخ: دانشجو می توانند در هر نیمسال تحصیلی فقط در مهلت های تعیین شده کمتر از دو هفته پس از نیمسال تحصیلی، نسبت به حذف اضافه درسهای انتخابی بر اساس تقویم دانشگاهی اقدام نماید.

سوال: حذف اضطراری در چه زمانی انجام می شود وچه شرایطی می بایست رعایت شود؟

پاسخ: در صورت اضطرار، دانشجو می تواند تا یک هفته به پایان نیمسال یک یا چند درس از درسهای انتخابی را حذف نماید، مشروط به اینکه واحدهای باقی مانده از حد نصاب تعیین شده کمتر نشود در غیراینصورت کل نیمسال حذف خواهد شد.

در صورت حذف نیمسال تحصیلی مرخصی تحصیلی صادر می شود.

شهریه واحد های حذف شده در زمان حذف و اضافه به عنوان بستانکار برای ترم های آتی ثبت میگردد اما شهریه واحد های حذف شده در زمان حذف اضطراری به هیچ عنوان مسترد نخواهد گشت.

سوال: اگر دانشجویی در امتحان یک یا چندین درس شرکت ننماید آیا نمره درس صفر ثبت می گردد؟

پاسخ: خیر،در صورتی که تعداد واحد از سقف مجاز کمتر نشود غیبت موجه ثبت می گردد و نیاز به ارائه گواهی پزشکی نمی باشد.

سوال: دانشجویان دانشگاه پیام نور تا چند نیمسال می توانند از مرخصی تحصیلی استفاده نمایند؟

پاسخ: دانشجو می تواند در دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته 3 نیمسال و در دوره های کارشناسی پیوسته 6 نیمسال از مرخصی تحصیلی استفاده نماید.

دانشجویی که از معافیت تحصیلی استفاده می کند در دوره کاردانی یک نیمسال و کارشناسی دو نیمسال از مرخصی تحصیلی استفاده کند مدت مرخصی تحصیلی جزء حداکثر سنوات دانشجو محاسبه می شود درزمان اخذ مرخصی تحصیلی دانشجو موظف به پرداخت شهریه ثابت می باشد در غیر اینصورت عدم مراجعه محسوب می شود.

سوال: معدل دانشجو در هر نیمسال به چه صورت محاسبه می شود؟

پاسخ: در پایان هر نیمسال تحصیلی میانگین نمره های دانشجویان در آن نیمسال بنام میانگین نیمسال، ومیانگین نمره های کلیه در سهای گذرانده شده از اول دوره تحصیلی دانشجو تا پایان نیمسال تحصیلی بنام میانگین کل محاسبه و در کارنامه وی ثبت می شود.

برای محاسبه میانگین نیمسال تعداد واحدهای هر درس اخذ شده در آن نیمسال تحصیلی در نمره آن درس ضرب و مجموع حاصل ضرب ها بر تعداد واحدهای گرفته شده در آن نیمسال تقسیم می گردد.

برای محاسبه میانگین کل تعداد واحد هر درس گذرانده شده تا پایان آخرین نیمسال تحصیلی درنمره آن درس ضرب و  مجموع حاصل ضرب ها بر تعداد کل واحدهای گذرانده شده تا پایان آخرین نیمسال تقسیم می شود.

نمره درسهای ترم تابستان و درس های پذیرفته شده و نیز تکدرس تنها در محاسبه میانگین کل دانشجو محسوب می شود.

سوال: دانشجوی مشروطی به چه دانشجویی اطلاق می شود؟

پاسخ: اگر میانگین کل دانشجو کمتر از 12 باشد وضعیت دانشجو به دانشجوی مشروطی تبدیل می شود. دانشجوی مشروط حق انتخاب بیش از 14 واحد درسی را ندارد.

سوال: شرایط انتقال در دانشگاه پیام نور چیست؟

پاسخ: با توجه به ماده 6 از پیوست شماره 3 آیین نامه آموزشی و با توجه به صدور مدارک یکسان در دانشگاه پیام نور انتقال دانشجو منتفی است و دانشجو می تواند از مهمان موقت و دائم استفاده کند.

سوال: شرایط مهمان شدن دانشجو در پیام نور چگونه است؟

مهمان شدن دانشجو به شرط داشتن رشته در مرکز مقصد و با موافقت مراکز مبداء و مقصد انجام می پذیرد. برای این منظور دانشجو باید در مهلت اعلام شده درخواست خود را در سیستم جامع گلستان ثبت نماید. دانشجو با شرایط خاص اعم از بیماری یا تغییر محل سکونت یا تغییر محل کار می تواند تقاضای مهمان دائم نماید.

مهمان شدن دانشجو از سایر دانشگاهها اعم دولتی یا غیر دولتی با موافقت مرکز و دانشگاه مبدا بلامانع است.

سوال: چه زمانی تطبیق واحد برای دانشجویان سراسری انجام می پذیرد؟

پاسخ:دانشجو حداکثر تا پایان دومین نیمسال تحصیلی بعد از پذیرش موظف به ارائه ریزنمره های تایید شده خود به آموزش مرکز/ واحد می باشد این فرصت قابل تمدید نیست.

سوال: تطبیق واحد برای دانشجویان فراگیر در چه زمانی انجام می پذیرد و شروط تطبیق دروس چیست؟

پاسخ: برای دانشجویان دوره های فراگیر دو نیمسال فوق پس از پایان نیمسال یا نیمسال های دانشپذیری محاسبه می شود.

واحدهای درسی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی مورد تایید وزارت متبوع یا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و یا واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مورد تایید گذارنده شده باشد.

محتوای آموزشی درس های گذرانده شده قبلی با هشتاد درصد محتوای واحدهای مشابه در رشته جدید مطابقت داشته باشد تشخیص آن بعهده گروه های آموزشی مراکز استانی است.

نمره های دانشجو در هر درس حداقل 10 در معیار صفر تا بیست و معادل آن در سایر معیارها برای دانشگاههای دولتی روزانه، شبانه پیام نور، مراکز تربیت معلم، آموزشکده های فنی حرفه ای وغیره باشد.

از مراکز تربیت معلم صرفاً دروس عمومی مطابق جدول ارسالی قابل پذیرش است.

نمره های دانشجو در هر درس حداقل 12 در معیار صفر تا بیست و معادل آن در سایر معیارها برای  دانشگاههای غیردولتی اعم از حوزه های علمیه، دانشگاه آزاد، دانشگاه های غیرانتفاعی و غیره باشد .

واحد های درسی دوره های معادل و یا دوره های داخلی و پودمانی دانشگاه جامع علمی و کاربردی با احراز شرایط زیر قابل پذیرش است:

-  دانشجو درس یا درس ها را در دوره معادل دانشگاه پیام نور گذرانده باشد.

- دوره های معادل و یا سایر دوره های آموزشی در صورتی برای تطبیق واحد قابل پذیرش است که درامتحان جامع سازمان سنجش آموزش کشور شرکت و حد نصاب نمره لازم را کسب نموده باشد.

واحد های گذرانده در دوره های پودمانی دانشگاه جامع علمی و کاربردی بشرط شرکت در امتحان جامع دانشگاه مذکور و ارائه گواهی قبولی با نمره حداقل 12 قابل بررسی و تطبیق می باشد.

کلیه نمرات درس های تطبیقی در میانگین کل محاسبه می گردد.

همچنین دانشپذیران مشروط قبل از گذراندن دروس مشروطی خود می توانند درخواست تطبیق واحدنمایند.
نکته مهم: دروس دوره دانشپذیری به هیچ وجه تطبیق ندارد.

سوال:  آزمون معرفی با استاد در دانشگاه پیام نور چه زمانی و به چه صورت انجام می پذیرد؟

پاسخ: معرفی به استاد مقدور است که دانشجو فقط یک یا دو عنوان برای فراغت از تحصیل داشته باشد.

دروس عملی، آزمایشگاهی و غیره قابل ارائه بصورت معرفی به استاد است.

چنانچه دانشجویی بیش از دو عنوان درسی داشته باشد و در معرفی به استاد شرکت نماید دروس مورد نظر حذف خواهد شد.

شهریه دروس تکدرس 50 % شهریه متغییر و شهریه ثابت کامل دریافت میشود.

سوال:  آیا دانشجویانی که در کلاس شرکت نکرده اند ملزم به پرداخت شهریه می باشند؟

پاسخ: دانشجویی که انتخاب واحد نموده است اعم از این که در کلاسها و امتحانات شرکت داشته یا نداشته باشد ملزم به پرداخت شهریه ثابت و متغیر میباشد.

سوال: آیا دانشگاه پیام نور یک دانشگاه دولتی است؟

پاسخ:بلی

سوال: آیا دانشگاه پیام نور به دانشجویان خوابگاه می دهد؟

پاسخ: خیر

سوال: آیا دانشجویان دانشگاه پیام نور، می تواند از معافیت تحصیلی استفاده نمایند؟

پاسخ: بلی؛ همانند سایر دانشگاه ها می توانند از معافیت تحصیلی استفاده نمایند.

سوال:آیا حضور در کلاس های درسی الزامی است؟

پاسخ: خیر؛ به استثناء دروس عملی و آزمایشگاهی، ضمنا دانشجویان در دروس نظری نیز از 8 نمره فعالیت کلاسی بهره مند خواهند شد.

سوال: کلاس های دانشگاه پیام نور، چه روزهایی تشکیل می شود؟

پاسخ: تلاش بر آن بوده که در روزهای آخر هفته، مخصوصا پنجشنبه و جمعه تشکیل شود. ولی در سالهای اخیر کلاسها تقریبا در تمام طول هفته برگزار می شود و جمعه ها دانشگاه نیز تعطیل می باشد.

سوال: آیا مدرک تحصیلی دانشگاه پیام نور معتبر است؟

پاسخ: بلی؛ مدارک تحصیلی این دانشگاه همانند مدارک تحصیلی سایر دانشگاههای دولتی، معتبر است و برای ادامه تحصیل در داخل و خارج از کشور نیز معتبر است.مدارک از طرف وزارت علوم تحقیقات و فناوری تایید شده می باشد.

سوال: آیا دانشجویان دانشگاه پیام نور، می توانند از وام دانشجویی استفاده نمایند؟

پاسخ: بلی؛ همانند دانشجویان سایر دانشگاهها، می توانند از وام تحصیلی بهره مند شوند.

سوال: آیا دانشگاه پیام نور، دانشجوی اخراجی نیز دارد؟

پاسخ: خیر؛ اخراجی به دلیل مشروطی در پیام نور وجود ندارد. ولی اگر به هر دلیلی از جمله اتمام سنوات، عدم کسب معدل برای فارغ التحصیلی، نداشتن شرایط تحصیل، دلایل انضباطی امکان اخراج نیز وجود دارد.

سوال: آیا تغییر رشته در پیام نور، میسر است؟

پاسخ: بلی؛ تغییر رشته در دانشگاه پیام نور، با شرایط آسان تری نسبت به سایر دانشگاه ها انجام می پذیرید.

سوال: آیا مدارک دانشگاه پیام نور رسمی است؟

پاسخ: بلی مورد تایید وزارت علوم تحقیقات و فناوری می باشد.

سوال: آیا با مدارک تحصیلی دانشگاه پیام نور می توان ادامه تحصیل داد؟

پاسخ: بلی؛ هم در داخل و هم در خارج کشور.

سوال: آیا دانشگاه پیام نور در تمامی گروه های آموزشی دانشجو می پذیرید؟

پاسخ: خیر؛ در حال حاضر در رشته های علوم پزشکی، دانشجو ندارد.

سوال: آیا کسانی که در سایر دانشگاه ها مدرک کاردانی گرفته اند. ادامه تحصیل آنها در پیام نور به چه شکل است؟

پاسخ: دانشجویان پس از پذیرفته شدن در دانشگاه با ارائه ریزنمرات، تقاضای تطبیق واحد می کنند. واحد های گذرانده شده قابل بررسی و تطبیق است.

نکته مهم: دانشجو دارای مدرک کاردانی و فاقد مدرک پیش دانشگاهی در صورتی که درمقطع کارشناسی پیوسته پذیرش شود، مدرک کاردانی بجای مدرک پیش دانشگاهی تلقی شده و معادلسازی نمی شود.

سوال: آیا در دانشگاه پیام نور، شرایط انتقال و مهمان شدن وجود دارد؟

پاسخ: فقط مهمان و مهمان دائم در مراکز و واحدهای دانشگاه

سوال: آیا دانشگاه پیام نور، شرایط استخدامی بعد از فارغ التحصیلی دارد؟

پاسخ: با توجه به معتبر بودن مدرک این دانشگاه همه ارگان ها در صورت نیاز، فارغ التحصیلان این دانشگاه را استخدام می نمایند.

سوال: آیا در دانشگاه پیام نور، مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری، در تمامی رشته ها دایر است؟

پاسخ: در حال حاضر در تمامی رشته ها دایر نمی باشد.

سوال: آیا می توان بدون گذراندن پیش دانشگاهی، وارد دانشگاه شد و در آزمون ثبت نام کرد؟

پاسخ: خیر؛ شرط ورود به مقطع کارشناسی دارا بودن مدرک پیش دانشگاهی یا کاردانی می باشد.

سوال: آیا دانشجویان فعلی دانشگاه و موسسات آموزش عالی داخل و خارج از کشور (دولتی، غیردولتی)    می توانند بدون انصراف از تحصیل در آزمون سراسری برای ورود به دانشگاه شرکت کنند؟

پاسخ: ولی پس از ورود به دانشگاه باید از رشته دانشگاهی قبلی انصراف دهند.

سوال: آیا در دانشگاه پیام نور، تحصیل همزمان با انجام خدمت وظیفه عمومی امکان پذیر است؟

پاسخ: بلی –البته این موضوع در حال حاضر از طرف سازمان نظام وظیفه ممنوع اعلام شده است.

سوال: آیا می توان همزمان در دو رشته مختلف در دانشگاه تحصیل نمود؟

پاسخ: بلی . در پیام نور نیز می توان به صورت همزمان در ۲ رشته تحصیل کرد.به شرط آنکه یک رشته از طریق ورودی کنکور سراسری باشد و یک رشته از طریق ورودی فراگیر پیام نور باشد.

سوال: آیا برنامه های درسی و سرفصل دروس مطابق با سرفصل وزارت علوم تحقیقات و فناوری است؟

پاسخ: بلی

سوال: آیا در صورتی که دانشجویی نتواند ادامه تحصیل دهد مدرکی دال بر گذراندن تعداد واحدهای گذرانده شده و یا مدرک کاردانی داده می شود؟

پاسخ: بلی – مطابق مقررات ماده 31 آیین نامه آموزشی مدرک کاردانی اعطا می شود.

سوال: با توجه به جدول مراکز و واحدهای دانشگاه، در صورتی که مرکز یا واحد انتخابی ستاره دار باشدو احیانا امکان ارائه آموزش را نداشته باشد تکلیف دانشجو چیست؟

پاسخ: طبق مقررات مربوط دانشجو برای ادامه تحصیل به نزدیکترین مرکز یا واحد آموزشی معرفی میشود.

سوال: در صورتی که در جدول مربوط به شهرهای تحت پوشش، نام منطقه ای یا شهر قید نشده باشد، ولی نزدیک به مرکز یا واحد دانشگاه باشد آیا می تواند به عنوان منطقه تحت پوشش آن مرکز یا واحد محسوب شود؟

پاسخ: منظور از شهرستان تحت پوشش، کلیه مناطقی است که در فاصله تقریبی ۱۲۰ تا ۱۶۰ کیلومتری هر مرکز یا واحد دانشگاه قرار دارند. در جدول فوق نیز فقط نام شهرستان ها و نقاط شهری مرکز یا واحد مربوط نوشته شده است شرکت داوطلبان از مناطق همجوار بلامانع است بدیهی است دانشگاه به دلیل بومی پذیری فاقد هر گونه امکانات خوابگاهی و اقامتی می باشد.

سوال: دانشجویانی که از طریق دوره های فراگیر وارد می شوند با دانشجویانی که از طریق آزمون سراسری پذیرش می شوند چه تفاوتی دارند؟

پاسخ: هر دو گروه برای ورود به دانشگاه از طریق سازمان سنجش آموزش کشور پذیرش می شوند و از معافیت نظام وظیفه، برخوردارند. برنامه های درسی هر دو گروه مشابه بوده لیکن پذیرفته شدگان فراگیر یک نیمسال تحصیلی جلوتر بوده و واحدهای نیمسال اول تحصیلی را در دوره دانشپذیری گذرانده و در امتحانات ورودی نمره لازم را کسب نموده اند. اعتبار مدارک فارغ التحصیلان هر دو گروه برای ادامه تحصیل و اشتغال یکسان است.

تفاوت دانشجویان سراسری و فراگیر در میزان پرداخت شهریه آنان می باشد.

سوال: آزمونهای پایان نیمسال دانشگاه، چگونه برگزار می شود؟

پاسخ: برای کلیه دانشجویانی که در یک ماده درسی ثبت نام نموده اند. در هر یک از مرکز یا واحد دانشگاه در یک زمان آزمون سراسری برگزار می شود. تصحیح اوراق در اغلب موارد بصورت کامپیوتری انجام گرفته و نتایج بلافاصله همراه با پاسخنامه دانشجو و کلید سوالات اعلام می شود.

سوال: سوالات آزمونهای پایان نیمسال تحصیلی دانشگاه چگونه است؟

پاسخ: تستی؛ تشریحی و تستی؛ تشریحی

سوال: آیا تحصیل در دانشگاه پیام نور سخت است؟

پاسخ: دانشگاه پیام نور تلاش دارد در ارائه آموزش و انجام سنجش، استانداردهای لازم را به منظور آموزش دانشجویان توانمند، در نظر گیرد. سوالات آزمونها غالباً از استانداردهای لازم برخوردار است ضوابط جدید پیش بینی شده نیز این امکان را فراهم آورده، که ضمن حفظ کیفیت آموزشی ، فرآیند تحصیل تا فارغ التحصیلی دانشجویان، تسهیل شود.

سوال: دانشگاه در ارائه آموزش ، از چه شیوه هایی استفاده می کند؟

پاسخ: کلاس های درس نیمه حضوری با استفاده از بالاترین تکنولوژی آموزشی، از جمله نمایشگر پاورپوینت، ویدئو پروژکتور، DVD Player ، CD های چند رسانه ای و الکترونیکی، کلاس های رفع اشکال فردی، کتاب های خود آموز، آزمایشگاه ها و کارگاه ها، کلاس های آموزشی الکترونیکی و شیوه آموزش خودخوان ارائه می شود.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­سوال: داوطلبان پسری که شرایط ثبت نام در دانشگاه را دارند، کدامند؟

پاسخ: دارندگان کارت پایان خدمت دوره ضرورت

دارندگان کارت معافیت دائم

دارندگان کارت معافیت موقت ( کفالت یا پزشکی و یا معافیت برادر یا فرزند اسیر) در مدت اعتبار آن

دارندگان گواهی اشتغال به تحصیل بر اساس کارت معافیت تحصیلی معتبر

دارندگان گواهی صادره از نیروهای نظامی و انتظامی مبنی بر استخدام در نیروهای مذکور

دارندگان گواهی صادره از نیروهای نظامی و انتظامی مبنی بر اشتغال به خدمت دوره ضرورت در نیروهای مذکور بدون داشتن غیبت اولیه

دارندگان دفترچه آماده به خدمت بدون مهر غیبت در مدت اعتبار آن

دارندگان کارت محرومیت از انجام خدمت وظیفه عمومی که به استناد قوانین قبلی صادر شده باشد

دارندگان گواهی اشتغال به تحصیل و یا خدمت در وزارت بهداشت،‌وزارت آموزش و پرورش، سازمان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران،‌آموزشگاه فنون هواپیمایی

سوال: شرایط ثبت نام فارغ التحصیلان مقطع کاردانی چگونه است ؟

پاسخ: پذیرفته شدگان دارای گواهی دوره کاردانی که در فرصت 6 ماهه هنوز مهلت اعزام آنان فرا نرسیده    می توانند با ارائه یک نسخه برابر با اصل گواهی اعلام پایان تحصیلات دوره، صادر شده از دانشگاه قبلی به نیروی انتظامی، با رعایت سایر مقررات ثبت نام نمایند.

سوال: سنوات مجاز دانشجویان در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد چند سال است؟

پاسخ: در مقطع کارشناسی پیوسته مدت مجاز معافیت تحصیلی 6 سال می باشد. در مقطع کارشناسی ارشد می توانند تا 3 سال بدون نیاز به اخذ مجوز افزایش سنوات تحصیلی ازکمیسیون بررسی موارد خاص دانشگاه ، ادامه تحصیل دهند.

سوال:  شرایط تغییر رشته و انتقال دانشجو به چه صورتی است؟

پاسخ: تغییر رشته تحصیلی یا انتقال دانشجویان از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر در صورتی امکان پذیر است که از معافیت صادر شده ی اولیه بیش از 4 نیمسال نگذشته باشد.

بنابر این سنوات مجاز تحصیل( معافیت تحصیلی) این دسته از پذیرفته شدگان که در رشته و مرکز جدید ثبت نام می نمایند از همان معافیت صادره در سال پذیرش اولیه در رشته قبلی مورد محاسبه قرار می گیرد.

سوال:  نحوه اطلاع از آراء کمیته انضباطی به چه صورتی است؟

پاسخ: واحد امتحانات مراکز و واحدها پس از پایان امتحانات هر نیمسال مدارک متخلفان امتحانی را ارسال می نماید که این مدارک در کمیته انضباطی بدوی بررسی و نتیجه به مرکز یا واحد مربوطه ارسال می گردد و دانشجو می تواند از طریق واحد آموزشی خود از رای صادره مطلع شود البته مراکز و واحدها موظفند به دانشجوی متخلف رای صادره را ابلاغ نمایند.

 سوال: برای اعتراض به رای کمیته انضباطی چه باید کرد؟

پاسخ: پس از اطلاع از رای صادره بدوی دانشجو حق دارد که به رای مربوطه اعتراض نماید و با مراجعه به مرکز خود فرم مربوطه را دریافت و در صورتیکه مدرکی دال بر صدق گفته های خود دارد را ارائه می نماید که موارد پس از ارسال به کمیته انضباطی استان در جلسه کمیته انضباطی تجدید نظر بررسی و نتیجه به مرکز مربوطه اعلام و از طریق مرکز به دانشجو ابلاغ گردد.

سوال:  آیا در دوره های فراگیر دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی ارشد داوطلب در انتخاب رشته محدودیت دارد؟

پاسخ: شرکت در دوره های فراگیر برای هر رشته ای که داوطلب علاقه تحصیلی آن را داشته باشدبدون توجه به زمینه تحصیلی قبلی وی امکان پذیر می باشد و برای سنجش میزان توانمندیها و آمادگی تحصیلی داوطلبان به آنان اجازه داده شده است که در رشته مورد علاقه بعنوان دانش پذیر ثبت نام نموده و تعدادی از واحدهای درسی رشته انتخابی خویش را طبق برنامه دانشگاه مطالعه و با کسب آمادگی های لازم در آزمون پایان نیمسال دانش پذیری که توسط سازمان سنجش آموزش کشور بصورت سراسری برگزار می شود ، شرکت نمایند

سوال:  ادامه تحصیل در دوره ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور به چه صورتی امکان پذیر است ؟

پاسخ: داوطلب در صورت کسب حد نصابهای لازم در آزمون بر طبق ضوابط و مقررات مصوب شورای گسترش آموزش عالی کشور از وضعیت دانش پذیری به وضعیت دانشجویی تبدیل یافته و تحصیل وی در دانشگاه پیام نور به صورت دانشجو در نیمسال دوم دانشگاه در رشته تحصیلی انتخابی میسر خواهد بود .

سوال:  آیا در دانشگاه پیام نور برای هر رشته تحصیلی ظرفیت پذیرش تعیین شده است ؟

پاسخ: ترتیبی اتخاذ گردیده که در آزمونهای دوره دانش پذیری نوع آزمون بصورت رقابتی نباشد و دانشگاه خود را موظف می داند که برای کلیه دانش پذیرانی که ملاکهای علمی و حد نصاب نمرات تعیین شده در قالب آیین نامه های دوره فراگیر مصوب وزارت علوم تحقیقات و فناوری را کسب نمایند ، ظرفیت لازم برای شکوفایی استعدادها و توانمدی تخصصی را از طریق فراهم سازی شرایط ورود به دانشگاه به صورت دانشجو فراهم نماید . ولیکن در رشته های پر متقاضی ظرفیت برای ورود وجود دارد.

سوال: در دانشگاه پیام نور دانش پذیر و دانشجو به چه شخصی اطلاق می گردد؟

پاسخ: دانش پذیر : داوطلبی که شرایط ورود به دوره های فراگیر دانشگاه پیام نور را دارد و در موعد مقرر در دوره های فراگیر ثبت نام کرده است .

دانشجو : فردی که از طریق آزمون سراسری یا دوره های فراگیر پس از موفقیت در آزمون سراسری یا دوره دانش پذیری و احراز شرایط پذیرفته شده است .

سوال: مدرک تحصیلی مورد پذیرش برای ثبت نام در دوره کارشناسی ارشد فراگیر چیست ؟

پاسخ: دارندگان مدرک کارشناسی و بالاتر در صورتی که از لحاظ مقررات وظیفه عمومی ممنوعیت نداشته باشند می توانند در این دوره ها ثبت نام نمایند .

دارندگان مدرک تحصیلی با میانگین کمتر از 12 نمی توانند در این دوره ها شرکت نمایند .

سوال: داوطلب متقاضی در آزمون فراگیر پیام نور چه اقداماتی را بایستی انجام دهد ؟

پاسخ: داوطلب متقاضی شرکت در آزمون باید اقدامات زیر را به موقع و در مهلت مقرر انجام دهد .

ثبت نام در نیمسال دانش پذیری

دریافت کارت ورود به جلسه آزمون در موعد مقرر

- حضور در محل و حوزه ای که برای او تعیین می شود ، شرکت در آزمون و پاسخگویی به سوالات آزمون

سوال:  داوطلب دوره های فراگیر چند رشته و مرکز را می تواند انتخاب نماید ؟

پاسخ: هر داوطلب مجاز به انتخاب 10رشته محل از مجموع رشته های موجود می باشد . با رعایت اولویت های انتخاب است.

سوال:  آیا برای دانش پذیران از طریق دانشگاه پیام نور کلاس های رفع اشکال برگزار می گردد ؟

پاسخ: دانش پذیران می توانند جهت استفاده از کلاسهای رفع اشکال مراکز/واحدهای منتخب پیام نور پس از ثبت نام در آزمون فراگیر با انجام فعالیت های زیر شرکت نمایند.

مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی پیام نور به آدرس www.pnu.ac.ir در تاریخ اعلام شده در سایت

اعلام آمادگی و پرداخت وجه

پس از این دو مرحله داوطلب به مراکز و واحدهای منتخب برای استفاده از کلاسهای آموزشی معرفی خواهد گردید .

سوال: شرایط تبدیل وضعیت ( قبولی در دوره های فراگیر ) به چه صورتی خواهد بود ؟

پاسخ: داوطلب برای آنکه از دانش پذیر به دانشجو تغییروضعیت دهد ضمن داشتن شرایط عمومی پذیرش باید تمامی شرایط زیر را احراز کند .

دانش پذیر باید در پایان نیمسال دانش پذیری در آزمون تمامی درس های اختصاصی ( 4 تا 6 واحد مشخص شده برای هر رشته ) شرکت کند و حداقل نمره 12 در هر یک از مواد درسی کسب نماید .

حداقل میانگین دانش پذیری 14 از 20 را کسب نماید .

داوطلبینی که بصورت همزمان شرایط بندهای فوق را کسب نمایند قبول شناخته می شوند .

سوال: ضوابط نیمسال دانش پذیری در دوره های فراگیر چیست ؟

پاسخ:  ثبت نام در دوره های فراگیر به منزله پذیرفتن کلیه ضوابط و مقررات تلقی می شود .

کلیه آزمون ها به صورت چند گزینه ای برگزار می شود .

سؤالات آزمون مطابق با سرفصل درس ها و کتابهای معرفی شده در جدول منابع موجود در دفترچه راهنما طراحی می شود .

برگزاری آزمون و تصحیح پاسخنامه ها با نظارت سازمان سنجش انجام می گردد .

در صورت تصویب مراجع ذیربط در وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و دانشگاه پیام نور ، نیمسال دانش پذیری حداکثر تا دو نیمسال قابل تمدید است .

سوال: ضوابط ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور ( پس از قبولی در آزمون نیمسال دانش پذیری ) چیست ؟

پاسخ: دانشجو موظف است تاییدیه تحصیلی خود را درخواست کند تا به مرکز یا واحد دانشگاهی ارسال شود .

دانشجو موظف است در هر نیمسال تحصیلی در مهلت اعلام شده از سوی دانشگاه برای ثبت نام و انتخاب واحد درسی اقدام کند . اقدام نکردن به موقع در نیمسال تحصیلی به منزله محرومیت از ادامه تحصیل در آن نیمسال تحصیلی خواهد بود ، به علاوه در صورتی که دانشجو در طول همان نیمسال برای تعیین وضعیت تحصیلی خود مراجعه نکند منصرف از تحصیل شناخته خواهد شد .

نمره قبولی در هر درس 12 از 20 است .

در صورتی که دانشجو بدون کسب موافقت دانشگاه بیش از دو نیمسال تحصیلی ترک تحصیل کند از ادامه تحصیل محروم خواهد شد .

دانشجوی مشمول خدمت وظیفه عمومی با رعایت مقررات وظیفه عمومی به شرط آنکه غیبت سنواتی نداشته باشد می تواند از معافیت تحصیلی استفاده نماید .

دانشجو می تواند در صورت تمایل از ادامه تحصیل انصراف دهد.این درخواست باید به صورت کتبی به مرکز مربوطه ارائه شود.

سوال:  آیا دانشجویان دکتری دانشگاه پیام نور می‌توانند از معافیت تحصیلی استفاده نمایند؟

پاسخ: بلی، همانند سایر دانشگاه ها می توانند از معافیت تحصیلی استفاده نمایند.

سوال:  آیا دانشجویان دکتری پیام نور می‌توانند از وام دانشجویی استفاده نمایند؟

پاسخ: بلی، همانند دانشجویان سایر مقاطع می‌توانند از وام تحصیلی استفاده نمایند.

سوال:  آیا مدرک دکتری دانشگاه پیام نور رسمی است؟

 پاسخ: بلی

سوال:  آیا حضور در کلاس های دکتری پیام نور اجباری است؟

پاسخ: بلی، دوره دکتری به صورت حضوری برگزار می شود.

سوال:  آیا دانشگاه پیام نور شرایط استخدامی بعد از فارغ التحصیلی دارد؟

پاسخ: با نوجه به معتبر بودن مدرک این دانشگاه همه ارگان ها