عنوان علوم دامی به رشته ای اطلاق میشود که حاوی مجموعهای از علوم و تکنولوژی در زمینههای غذا و تغذیه دام، ژنتیک و اصلاح دام، فیزیولوژی دام، برنامهریزی و مدیریت واحدهای دامداری باشد.
به منظور رسیدن به خودکفایی در تهیه پروتئین حیوانی مورد نیاز، لازم است متخصصینی تربیت شوند که بتوانند با استفاده از دانش و تجربیات خود تولید اقتصادی محصولات دامی را بطور علمی امکان پذیر و از امکانات موجود کشور حداکثر استفاده را در جهت تولید این محصولات نموده و در امور تحقیقات، آموزش و برنامهریزی علوم دامی خدمت نمایند.
فارغ التحصیلان این رشته میتوانند درزمینه های: تدریس دروس علوم دامی در آموزشکده ها و دانشکده های کشاورزی، تحقیق در زمینه های مختلف امور دام و طیور، برنامه ریزی و هدایت امور اجرایی و تخصصی در زمینه های مختلف علوم دامی، ایجاد مراکز خدمات دامی و کارشناس اصلاح نژاد دام در مراکز اصلاح نژاد فعالیت کنند. در بخش خصوصی اگر سرمایه لازم برای کار آفرینی وجود داشته باشد، با تأسیس مزرعه پرورش دام میتوان درآمدزایی قابل توجهی ایجاد کرد.
اگر علاقمند به حیوانات هستید یکی از بهترین و متنوعترین رشتههای تحصیلی، علوم دامی است برای مثال پرورش گاو، پرورش طیور، آبزیان، زنبور عسل، کرم ابریشم، بوقلمون، شتر مرغ، شتر، گاومیش، گوسفند، بز، پرندگان زینتی و اسب را میتوان نام برد. به عبارتی فن تربیت حیوان یا روش تربیت و رام کردن حیوانات است. امروزه تولید محصولات پروتئینی مبتنی بر سیستمهای سنتی دامپروری جوابگوی نیاز جامعه نیست و نیازمند تربیت دانش آموختگان کارامد در رشته علوم دامی است.